Wegwerkzaamheden? Tijdig een notificatie op je toestel

Wegwerkzaamheden: Wanneer gebeurd er wat bij mijn in de buurt?: Van A naar Beter. Rijkswaterstaat brengt op die manier burgers op de hoogte van wegwerkzaamheden nu en op korte termijn.

Herken je dit? Op zondag stap je in de auto om ergens in het land wat vrienden of familie te bezoeken. Maar dan blijken er plotsklaps wegwerkzaamheden op je gebruikelijke route. Terwijl je de borden ziet ga je koortsachtig op zoek naar een alternatieve route. Ik heb dat regelmatig en ik zocht daar een oplossing voor.

Kijk, navigatie-apps zijn er genoeg en die kunnen je daar prima bij helpen. Maar ik weet niet hoe dat voor jou is, maar op routes die ik regelmatig gebruik zet ik niet altijd mijn navigatie aan. Wat is er dan handiger, als je vooraf een notificatie op je toestel krijgt over wegwerkzaamheden, lange files of incidenten op je route.

De App

Met die gedachte heb ik deze app gemaakt. Je kunt in de app aangeven welke routes of regio's jij belangrijk vindt om informatie van te ontvangen. Daarnaast kun je aangeven voor welke periode's dat moet gebeuren. Bijvoorbeeld op 1 specifieke datum of bijvoorbeeld woensdag en vrijdag tussen 7:00 en 9:00. Het aantal in te geven routes en regio's is onbeperkt. Voor wegwerkzaamheden krijg je 1 week en 1 dag voor aanvang een notificatie. Voor incidenten krijg je direct een melding op je toestel. Uiteraard vindt je uitgebreide info in de app met daarnaast een overzicht van alle files en incidenten in Nederland. Kortom, de app is bedoeld als een aanvulling op je navigatie-app zoals Google Maps of TomTom. Hij informeert je door de dag heen alvast over je komende reis.

Technisch

De app is, voor de developers onder de lezers, gebaseerd op React Native en een .NET Core back end met, additioneel, een aantal handige micro-services, on-premise, zoals routebepaling met OpenRouteService en geocoding met Photon. De data van Rijkswaterstaat valt onder de CC-0 licentie, het gebruik van de gegevens is daarom geen probleem en kosteloos.

Oproep

Er worden geen advertenties weergegeven in de app, geen aankopen of iets dergelijks. Donatie, graag! De beste vorm? Ik zou het waarderen als jij als lezer hem een keer wilt downloaden en even bekijken. Daarna een eerlijke mening is de beste donatie die ik zou willen ontvangen.

Downloaden kan hier: