Flow probleem oplossing in Visual Studio Code op de Mac

Heb je ooit de fout gehad: "Wrong version of Flow. The config specifies version ^0.182.0 but this is version 0.158.0" in Visual Studio Code. Ik krijg hem regelmatig bij het ontwikkelen van React Native Apps. Deze error zorgt ervoor dat de Flow plugin van Visual Studio Code crasht. Ik was al wat langer op zoek naar een oplossing. Ik ben geen Linux guru, vandaar.

In mijn situatie defineert de .flowconfig van het React Native project versie "^0.182.0" waarbij de geinstalleerde versie van Flow, versie "0.158.0" blijkt te zijn. De crash wordt veroorzaakt doordat React Native een modernere versie van Flow wil gebruiken dan degene die is geinstalleerd. Mijn eerste poging was het terugzetten van de versie van Flow in mijn configuratie naar 0.158.0. Maar, dat resulteerde wederom in een crash doordat de configuration, functionaliteit bevat die niet door de oudere versie (versie 0.158.0) van Flow kan worden verwerkt.

Flow language support plugin

In Visual Studio Code is de FLow Language Support plugin geinstalleerd, maar, deze heeft niets te maken met de versie van Flow die op je systeem wordt gebruikt.

Waar staat Flow dan?

Normaalgesproken is flow geinstalleerd in de directorie: /usr/local/bin/flow or /usr/bin/flow. Dit is makkelijk te achterhalen met het commando (terminal) whereis flow.

Solution

Nu we weten waar Flow is geinstalleerd, kunnen we flow verwijderen en opnieuw installeren. Dat doe je in de terminal (shell) op de volgende manier:

1sudo rm -rf /usr/local/bin/flow # The dir you found with the whereis command
2yarn global add flow-bin@latest

In mijn geval resulteert dat in:

1yarn global v1.22.19
2[1/4] ๐Ÿ”  Resolving packages...
3[2/4] ๐Ÿšš  Fetching packages...
4[3/4] ๐Ÿ”—  Linking dependencies...
5[4/4] ๐Ÿ”จ  Building fresh packages...
6success Installed "flow-bin@0.191.0" with binaries:
7      - flow

Probleem opgelost. Visual Studio Code draait weer als een tierelier, geen problemen meer. Ik hoop dat dit jou ook helpt... Zo niet, dan heb ik zelf nog eens wat om terug te lezen als het probleem zich weer voordoet.

Vertalingen: