Traumaheli's volgen met deze nieuwe app

Hulpdiensten boeien me al jaren mateloos. Het is alweer flink wat jaren geleden dat ik mijn eerste Android app bouwde voor Android 1.6. De 112-Nederland app. Met die app, die inmiddels ruim 10 jaar bestaat, kun je zien waar de hulpdiensten heengaan. Met de nieuwe 112 Traumaheli NL app kun je zien waar de traumaheli's, ook wel lifeliners genoemd, naar toe gaan, waar ze opstijgen, overvliegen en landen.

De nieuwe app is een soort combinatie van P2000 meldingen en vluchtgegevens die openbaar beschikbaar zijn. Je vindt uitgebreide vluchtinformatie in de app. Het is mogelijk om notificaties in te stellen voor een zelf te bepalen aantal regio's. Verder kun je instellen wanneer je een melding wilt krijgen, bij opstijgen, landen, overvliegen en bij een oproep van een heli.

De app is gebouwd in React Native. Een platform waarmee je efficient 1 app kunt bouwen voor meerdere platforms. In dit geval iOS en Android. Het back-end platform waar de app zijn gegevens van krijgt is gebaseerd op .NET applicaties die draaien in Dockerized containers. Locatiebepaling wordt gedaan met OpenStreetMap en de heli vluchtgegevens worden betrokken van een externe API-leverancier.

Het bouwen kostte ongeveer 20 mandagen werk verspreid over 4 maanden. Het werk aan de app moest tussendoor. Dus er zijn vele avonduren, weekenden en soms een vrije dag in gaan zitten. Ik heb heel veel getuned aan getest in de laatste periode om de meldingen perfect te krijgen. De app is nog niet 100% naar mijn zin, maar goed genoeg om een minimum viable app te lanceren. Komende maanden gaan er nog verbeteringen worden toegevoegd.

Oproep

Er zitten op dit moment GEEN advertenties in de app, geen aankopen of iets dergelijks. Donatie, graag! De beste vorm? Ik zou het waarderen als jij als lezer hem een keer wilt downloaden en even bekijken. Daarna een eerlijke mening is de beste donatie die ik zou willen ontvangen.

Downloaden kan hier: